woensdag 15 september 2010

Vakantie naar Tenerife in september

Ik wou tijdens de zomervakantie graag naar het Griekse eiland Lesbos, maar aangezien mijn vriendin de afgelopen jaren al naar Griekenland is geweest had ze daar niet zo'n trek in... Dat het een eiland moest worden stond al wel vast. Ons oog viel op de Canarische eilanden en het werd dus uiteindelijk Tenerife!

Na wat gegoogle had ik wat info op gedaan over de endemische soorten op dit eiland. Daar zaten wat interessante soorten tussen zeg! Oke... het werd voornamelijk een gewone relax/zon vakantie, maar de 300 f.2.8 ging wél mee! Dat was zeker.

Op Tenerife een geweldige vakantie gehad! Een leuk aantal soorten gezien en gefotografeerd.
Hier een lijstje:
- Canarische woestijnklapekster
- Bontebekplevier
- Kleine zilverreiger
- Steenloper
- Wulp
- Kuhl's pijlstormvogel
- Canarische tjiftjaf
- Spaanse mus
- Zwarte wouw
- Raaf
- Torenvalk (canarische ondersoort)
En nog wat normale soorten als Turkse tortels en meeuwen


Uiteindelijk maar een paar keer de kans gehad om wat vogels te fotograferen, waarvan de klapekster de hoofdprijs was!

Tijdens de Tour over het eiland in een minibusje, werden we ook de vulkaan Teide opgereden. Een bijzondere ervaring om door de wolken heen te rijden! Uiteindelijk kwamen we op ruim 2.200 m hoogte op een parkeerplaatsje met een klein restaurantje terecht. Dit was ons hoogste punt en we kregen 45 minuten om daar rond te kijken. Dit was een woestijngebied en het was er erg warm, ruim 40 graden!

Op het moment dat ik het busje uitstapte zag ik gelijk een witte vogel zitten bovenin een struikje! Drie keer raden....de klapekster en niet zo maar één! Volgens het ANWB boek was dit de Canarische woestijnklapekster de Lanius Koengi. Een unieke en zeldzame vogel! En ik had hem gezien!

Nu moest ik hem alleen nog zien te fotograferen... De rest van het gezelschap, inclusief mijn vriendin, ging naar binnen om de hitte te ontwijken. Ik ging echter direct op zoek naar de klapekster, welke ik al gauw weer in het vizier had! Telkens dook hij van een uitkijkpunt naar de grond op zoek naar de vele hagedissen die er rondliepen. Op de momenten dat hij op de grond zat zag ik kans om dichterbij te komen. Immers keerde hij steevast terug naar de plek waarvan hij naar de grond dook!

De lichtomstandigheden waren bijzonder slecht. Ik had enorm hard licht, maar wat wil je ook midden op de dag in een woestijngebied vlak bij de evenaar op 2200m hoogte!

Uiteindelijk een flink aantal foto's van heel dichtbij kunnen maken, waarvan er hieronder enkele te zien zijn.

Ik heb nog een aantal leuke foto's van de plevieren en steenlopers kunnen maken, maar die bewaar ik voor een volgende bericht!

Ik hoop dat mijn berichten in de smaak vallen en als jullie op of aanmerkingen hebben hoor ik dat graag!

Bedankt!

Groeten,
Dennis


Canarische Woestijn Klapekster - Lanius Koengi

Canarische Woestijn Klapekster - Lanius Koengi

Canarische Woestijn Klapekster - Lanius Koengi

Canarische Woestijn Klapekster - Lanius Koengi

1 opmerking:

  1. Thanks for another informative site. Where else could I get that type of information written in such an ideal way like this post.This post is really goregious.

    BeantwoordenVerwijderen