maandag 30 januari 2012

Een dagje AWD, eindelijk weer eens!

Afgelopen zondag zouden we met mijn vader, oom en ik op pad gaan. Waar naar toe..? al gauw kwam de AWD boven en we waren het al snel eens. Nu is het daar zondags wel erg druk natuurlijk, dus moesten we er maar vroeg heen, want tijdens het eerste licht valt het qua drukte nog wel mee!

Zo gezegd zo gedaan en we waren tijdens het eerste licht! Prachtig weer gehad en zoals we zo langzamerhand gewend waren van de AWD was er weer van alles te zien.

Deze keer helemaal doorgelopen naar het strand, want daar was ik eigenlijk nog nooit geweest (via de AWD dan he)

Daar zagen we een groepje drieteenstrandlopertjes, welke we hebben geprobeerd te fotograferen! Nog niet helemaal tevreden, maar in de korte tijd toch een aantal leuke foto's gemaakt.

Tijdens de tocht terug (best ver hoor) kwamen we langs de vossen, die volop aandacht kregen van een groepje fotografen en een aantal gezinnetjes... Druk dat wel, maar voor ons is het toch echt prachtig!

Een vos zie je in het oosten haast niet, laat staan dat je ze kunt fotograferen! Ik vind het zo geweldig dat ik de mensen om me heen maar even niet zie en het feit dat ze gevoerd worden... tja daar is al zoveel over gezegd... Ben het er niet mee eens, maar met name om het feit dat ook vaak slechte dingen worden gevoerd en onregelmatig.

Wellicht dat een boswachter het voeren over kan nemen en dan kan zorgen voor regelmatige en de juiste voeding... Of helemaal niet... Mijn gedachte is dat er beter gecontroleerd kan worden gevoerd, dan door jan en alleman met van alles en nog wat...

Enfin dat voor zover de vossen... Ik heb er van genoten en ik hoop dat jullie mee kunnen genieten door middel van de foto's!


10 opmerkingen:

 1. Mooie close-ups van de vossen en de drieteenstrandlopertjes staan er prachtig op; mooi laag standpunt. Maar wat zijn die zaagbekken goed belicht zeg, dat is best lastig!

  En wat heerlijk dat je pa en je oom mee op pad gaan. Mijn familie is wat dat betreft zo anders dat je zou kunnen denken dat ik een vondeling ben; zou het maar koesteren als ik jou was.

  Groeten,
  Robert

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Dennis
  Gaaf dat je je eindelijk een keer met de vossen hebt kunnen amuseren.
  Tja, het voeren.... vergeet niet dat als deze vossen nooit gevoerd waren, jij ook deze foto's niet had kunnen maken....
  Mooie close ups, ik zie dat je met een 500mm fotografeert, tja, dan kun je ook haast niet anders dan close ups maken ;-)
  De drieteenstrandlopertjes zijn ook beeldschoon.
  Wat een lekker weer troffen jullie, ik heb in het midden van het land geen zonnestraaltje gezien.
  Groetjes
  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Dennis,
  Gezellig zo samen op pad. Vossen blijven leuk om te zien. Leuk moment de drinkende vos. Maar de laatste twee strandlopertjes zijn echt prachtig. Heel mooi met de beperkte scherptediepte.
  Groeten, Gonnie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie dag gehad zo te zien Dennis! Vossen zijn erg fraai geworden. Zulke platen schiet je inderdaad niet bij ons. Ook de zaagbekken zijn mooi met dat warme licht

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hi!

  Amazing pictures of the red fox!
  All of the pictures was great! Good angle and nice light!

  Have a nice week!

  Regards
  Leiv Arne

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke serie Dennis, ook de zaagbekken komen goed uit de verf. Dat blijven toch ook hele mooie vogels.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hoi Dennis
  leuk die vos mooi in beeld gebracht maar de andere foto's zijn ook mooi.
  groetjes Herman.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hele mooie foto's van de vossen! Ik heb ze zelf laatst ook voor het eerst gezien, dat was enorm genieten!
  Prachtig heb je ze kunnen kieken, maar ook de zaagbek en de strandlopertjes staan er heel mooi op.
  Groeten, Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hallo Dennis
  Geweldig mooi de foto's van de vos, maar ook de eenden zijn prachtif =g scherp.
  Groeten Bets

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooie foto's van de bekende AWD vos. De zaagbekken heb je mooi close, maar ik ben vooral gecharmeerd van het drieteenstrandlopertje, zo mooi in het licht, de laatste foto is van een heel mooi standpunt, en dat schelpje maakt het helemaal af.

  BeantwoordenVerwijderen