maandag 13 december 2010

Mijn eerste ROERDOMP!

Al een hele tijd wil ik wel eens roerdomp fatsoenlijk zien! Fotograferen zou dan ook mooi zijn, maar als het eerst alleen een waarneming is dan vond ik dat ook goed! Vorig jaar waarneming.nl afgespeurd naar roerdomp waarnemingen voor mogelijke locaties, maar het kwam er niet van er een te zien!

Vrijdag moest ik naar school in Zwolle, de eerste les begint om half 12 dus ik zag mijn kans schoon om voor de les even in de buurt van school te kijken.

Eenmaal aangekomen kon ik de auto vlak aan het water zetten, zodat ik mooi over de plas kon kijken.
Na een kwartier kwam hij aangevlogen! Wauw dacht ik... mijn eerste roerdomp! Mijn hart ging er gewoon sneller van slaan! Hij landde precies tegen over mij aan de overkant van de plas. Vrij ver weg dus...

Jammer dacht ik, maar gelukkig ging hij aan de wandel...de goede kant op! Ik heb deze rakker een anderhalf uur kunnen volgen tot hij recht onder mij moest zitten. Uiteindelijk kwam hij op 3 meter en stak hij héél even zijn kop uit en kon ik een portretje maken! Hij zag mij toen direct en besloot helaas om op te vliegen!

Binnenkort probeer ik nog eens heen te gaan en dan met een camouflage net zodat hij mij minder snel in de gaten zal hebben!

Ik heb voor jullie een aantal foto's uitgekozen, waarvan niet elke foto van hoogstaande kwaliteit is, maar het geeft goed weer hoe het biotoop van deze mooie vogel eruit ziet!

Hier zag hij mij en ik hem..daarna vloog hij helaas direct weg!

Daar kwam hij aan!
2 opmerkingen:

 1. Whow Dennis wat zal jij hebben zitten genieten!
  Zou je al blij zijn de roerdomp alleen maar te zien heb je er ook nog een paar prachtige foto`s van kunnen maken.
  Vooral de twee laatste zijn sùper!
  Mijn complimenten hoe je dit schuwe dier op de foto hebt gezet,
  groetjes Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Dennis,
  Wat gááf! Ik heb er een keer eentje zien wegvliegen, en hoop ook nog op een betere ontmoeting.
  Vooral de laatste twee foto's zijn echt geweldig, de kwaliteit is uitstekend, en je kunt de roerdomp hier echt goed zien.
  Jeetje, je hebt vast wel een vreugdedansje gemaakt!
  Groet
  Loes

  BeantwoordenVerwijderen