dinsdag 21 december 2010

Winter...winter...winter...

De winter... Ik vind het een mooie tijd! Jammer dat ik dan zo weinig effectieve fotografietijd heb... Enkel de weekenden en dan heb ik ook nog de andere verplichtingen in die weekenden.

Afin... afgelopen zaterdag kon ik op pad en doordat het weer zo slecht was eens een keer weer dicht bij huis gebleven. Langs de kant van de weg zag ik een aantal vogels foerageren. Hier zaten vinken, groenlingen en rietgorzen bij.

Ze waren dusdanig schuw dat ik ze moeilijk met de auto kon benaderen, met name doordat het zo hard kraakt! Uiteindelijk besloten de auto te parkeren en te wachten... wachten tot er andere mensen voorbij kwamen die ervoor zorgden dat ze even de boom in vlogen om vervolgens weer terug te komen op de plek. Ik had een aantal keer geluk dat ze vlakbij weer landden zodat ik een aantal foto's kon maken. Doordat ik een klein beetje tegenlicht had +2 EV moeten overbelichten en dan blijkt dat fotograferen in de sneeuw met tegenlicht erg lastig is. Dit zijn een viertal resultaten:

Rietgors

Vink

Groenling

Huismus


Aan het einde van de middag nog even met mijn vader richting de Engbertdijksvenen gereden om de slaaptrek van de blauwe kiekendieven te bekijken. Het was er erg koud, aangezien we op een dijkje stonden.

Het was ook erg lastig om ze te vinden in een witte wereld. Uiteindelijk hebben we er "maar" 3 gezien.
"maar" omdat er normaal veel meer zijn. De kieken slapen in het veen, waardoor ze soms mooi laag over komen. Helaas was dat zaterdag niet het geval.

Vaders wou toch nog met een foto in huis komen dus heeft hij van mij een foto gemaakt... :)

Dennis Molenaar

2 opmerkingen:

 1. Fotograferen met sneeuw is sowieso lastig ;-)
  Dus in tegenlicht helemaal.
  Ik ben ook nog van alles aan het uitvinden.
  Toch vind ik deze plaatjes met die witte achtergrond een hele mooie sfeer uitstralen, en de vogels staan er goedbelicht en scherp op
  Groet
  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hà Dennis, gaat je goed af, vogels fotograferen.
  Prachtige beelden en ook de foto waar je zelf opstaat is mooi, je bent lekker warm ingepakt.
  Ik wens jou en ieder die je lief is Gezellige Kerstdagen en gezond 2011 met mooie foto`s,
  Groetjes Greet

  BeantwoordenVerwijderen