woensdag 30 maart 2011

Blauwborst in de herkansing!

De blauwborst trof ik vorig jaar voor het eerst. Ik wist toen nog van niks, had ze nog nooit gezien en hoe ze klonken was me al helemaal onbekend... Nu een jaar later weet ik steeds meer geluiden op naam te brengen en wordt ik er steeds handiger in! De blauwborst had ik dit jaar dan ook heel snel gevonden!

Tijdens het trektellen in het veen sta je langere tijd op één plek en als het dan niet al te druk is horen we vlak om ons heen wel tot drie blauwborsten. Het zijn gelukkig absoluut geen schuwe vogels en af en toe komen ze wel heel dichtbij om een liedje te spelen.

Zoals bij sommige van jullie wel bekend is doen blauwborsten ook zang van andere vogels na. Dit lijdt soms tot bijzondere taferelen. Tijdens het tellen hoorden we er een een grutto na doen en een deed er een koolmees na. Van dit laatste kon ik gelukkig een kort filmpje maken! Zie onder

Een hele serie heb ik kunnen maken, waar ik ook erg blij mee ben...maar... ik heb nog een aantal beelden in de gedachten die ik nog graag van dit bijzondere vogeltje wil maken!

Geniet ervan!

6 opmerkingen:

 1. het is een heel mooi vogeltje, je herkansing is goed gelukt ze zijn super mooi geworden.
  Jammer dat het filmpje zo kort is, had er graag iets langer van genoten, watnt dit vogeltje heb ik in het Gooi nog niet gezien en gehoord...;-)

  Groetjes Von

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Whow, die staat er mooi op!
  Prachtige foto`s en het filmpje ook heel leuk.
  Groetjes Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Dennis
  Bedankt voor het determineren..
  Wat heb jij de Blauwborst prachtig in beeld gebracht..Echt gaaf..
  Dat je hem (ik geloof haar :) ...zo goed kon naderen!
  Ook je filmpje is helemaal TOP!!
  Smullen noemen we dat..!
  Gr Henk

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Dennis
  wat een Gaven foto van die blauw borst.
  Echt een top foto.
  Groetjes Herman,

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bijzonder mooie beelden van dit fraaie vogeltje, leuke info ook, van dat imiteren wist ik niet, dus ik ga eens extra goed opletten.
  Groet
  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo, ik ben maar meteen enthousiast naar oudere berichten gaan kijken. Ook deze foto's vind ik erg fraai. Leuk dat filmpje erbij, de pimpelmees is een van de weinige van wie ik het geluid herken.
  Gr. Gonnie

  BeantwoordenVerwijderen