zaterdag 19 maart 2011

Nieuwbouw... of prachtig stukje "nieuwe" natuur??

Op steenworp afstand van mijn huis hebben ze ca. 1.5 jaar geleden de basis gelegd voor een nieuwe woonwijk. Een klinker weg is er aangelegd, wat lantaarnpalen en een verlaten hagelnieuw speeltuintje waar tot op heden nog geen kind op heeft gespeeld (bij wijze van spreke)

Waarschijnlijk ligt het aan de slechte woningmarkt/ economie dat er nu, 1.5 jaar later, nog geen steen is gelegd. De braakliggende kavels zijn inmiddels ondergelopen kruidenvelden, waar van alles en nog wat groeit! Afgelopen winter trok dat al een aantal soorten als putters, rietgorzen etc.

Echter afgelopen week kwamen ook andere gasten een kijkje nemen. Kieviten en scholeksters had ik vorig jaar al gezien, maar naast deze vogels heb ik nu ook een aantal tureluurs, grutto's en zelfs een watersnip gezien! Het beloofd veel goeds, want het ziet er niet naar uit dat ze snel gaan beginnen met bouwen! Wellicht kunnen hier de grutto's en tureluurs rustig hun jongen opvoeden, zonder door de agrarische machines te worden opgegeten!

In ieder geval heb ik er al een aantal leuke foto's aan overgehouden!


4 opmerkingen:

 1. Nou ik zie liever dit dan huizen ;-)
  Wat een mooi fotowerk maak jij toch, klasse, van deze serie is de haas mijn favoriet, en ook de kievit, geweldig mooi licht heb je daar te pakken
  Groet
  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Dennis
  erg mooi die kievit en het licht is gunstig.
  groetjes herman,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. dan hoop ik voor je dat het een mooi stukje natuurgebied blijft, want dit soort mooie foto's wil ik niet missen. Prachtig genomen. Zien er super mooi uit, de lichtval is heel bijzonder.

  Groetjes Von

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bof jij even met zo`n mooi stukje natuur dicht bij je huis!
  Schitterende foto`s!
  Groetjes Greet

  BeantwoordenVerwijderen