zondag 12 juni 2011

Lepelaarsplassen; goed voor ijsvogels en grote zilverreigers!

Een mede-fotograaf Tom Kruissink kwam er regelmatig en ik was behoorlijk enthousiast geworden om zelf ook eens een kijkje te nemen. Dus afgelopen zondag met mijn vader en oom naar de Lepelaarsplassen geweest! En niet zonder succes!

We waren al vroeg op pad en tegen 7 uur stonden we bij het begin van het pad naar de observatiehut. Vervolgens was het een klein halfuurtje lopen voordat we aankwamen in de hut.

Direct zagen we een zilver foerageren langs het riet. Dus dat beloofde veel goeds.
Binnen een half uur hadden we al een aantal zilvers meer gezien en al gauw kwamen we erachter dat deze zilvers rondjes maken langs het riet en dus eigenlijk altijd wel aanwezig waren!

Op een gegeven moment hoorde we ook een ijsvogel en ook deze kwam met enige regelmaat langs en ook op relatief korte afstand op de takken die voor de hut staan.

Nadat het circa twee uur langs echt geplensd heeft werd het weer wat lichter en kon ik de ijsvogel fotograferen met een flauw zonnetje. Heerlijk! De ijsvogel is een beetje een schaamsoort voor mij, omdat ik ze thuis vlakbij het kanaal heb zitten en eigenlijk nooit de nodige aandacht aan ze heb besteed als het gaat om het fotograferen. Dus hier kon ik eindelijk mijn eerste ijsvogel foto maken waar ik tevreden mee ben!








9 opmerkingen:

 1. Subliem fotowerk Dennis!
  Ik moet zo te zien ook maar eens die kant op, lijkt de moeite waard.
  groet
  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Dennis, prachtig fotowerk!
  Je had wel geluk die dag met (Witte) Reigers en de IJsvogel.
  De laatste foto vind ik een topper, twee Reigers met fraaie spiegeling.
  Genieten hoor!
  Groetjes Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hoi dennis,
  wat een prachtige serie.
  jullie boffen het wel. ik vind de ijsvogel echt prachtig gelukt. helaas ben ik er nog nooit 1 tegen gekomen. maar ooit komt dat nog wel. echt waar je maakt prachtige foto's met veel passie.! echt genieten.
  fijne week marline

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Dennis,

  Nou dat klinkt goed dit gebied. Ongelooflijk om zo dicht bij de ijsvogels te kunnen komen. Wat is er met de tweede ijsvogelfoto gebeurd? Ik zie een open stukje en maar 1 pootje. Ben je aan het photoshoppen geweest?
  Leuk die laatste foto met die 2 reigers en weerspiegeling.
  Groeten, Gonnie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat klopt Gonnie! Scherp! Ik heb de verkeerde geupload, hier had ik per ongeluk een keer met de kloonstempel geklikt en nog opgeslagen ook! De goede foto zal ik snel opzoeken! Bedankt voor de reacties!

  Gr. Dennis

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super foto's zijn dit!! Ook die reigers in spiegelbeeld van elkaar is leuk! Erg mooi gedaan! Groetjes Anouk

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Staan er allemaal heel fraai op Dennis. Grote Zilverreiger staat bij mij ook nog hoog op mijn verlanglijstje. Ook de Juveniel Blauwe Reiger is mooi om te zien, in een fraaie compo. En die laatste opname is natuurlijk helemaal een super compo.

  Complimenten.

  Gr,
  Remco

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben hier onlangs ook geweest en het is een prima hut en locatie. Kon wel een mooie opname van kuifeenden maken maar had niet het geluk dat jou ten deel viel met de ijsvogel en zilverreigers. Zeker de moeite van een bezoek waard.

  Maarre, een half uur erover gedaan? Heel langzaam gelopen zeker :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een prachtige serie van de Lepelaars Dennis heel mooi
  Groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen