donderdag 23 juni 2011

Steenuil eindelijk eens kunnen fotograferen!

De steenuil is een soort die ik al héél lang op mijn verlanglijstje had staan. En dan het liefst op een paaltje of iets dergelijks! Bij ons in de omgeving weet ik een aantal paartjes te zitten, maar dat geeft nog geen garantie! Heel vaak heb ik ze gezien... op de schoorsteen, in de boom hoog, in de nestkast... maja niet fotografeerbaar!

Op hemelsbreed 500m van mijn huis was het vandaag eindelijk raak! Gister had ik hem al zien zitten op een kas... en vandaag lette ik dus goed op toen ik op de terugweg was! En ja hoor dat zat hij dan! Eindelijk een steenuil op een paaltje redelijk dichtbij!

Nu heb ik 9/10 keer de converter ertussen, maar juist nu ik hem nodig had niet. Gelukkig had ik hem wel bij me en ik wenste dat hij bleef zitten! Dat deed hij gelukkig!

Na een serie foto's ging hij weer verder en heb ik hem met rust gelaten. Helaas was de achtergrond bij de meeste foto's niet optimaal, maar je moet wat te wensen over houden!

Nogmaals ik ben echt heel erg blij met deze foto's! Deze wou ik al heel lang maken en ik ben dan ook best trots om deze prachtige wezens aan jullie te laten zien! Geniet ervan!

8 opmerkingen:

 1. Hallo Dennis,
  Het is telkens zo leuk om te lezen hoe oprecht blij jij kunt zijn met je foto's!
  En ik kan me goed voorstellen dat deze serie je happy maakt,wat een dot van een uiltje, en wat een humor in deze beelden. Nummer 3, waar hij ze zo verrukkelijk scheel aankijkt bijvoorbeeld.
  Nummer 4 is echt een topplaat, koppie scherp en veertjes in beweging, nummer 5 is helemaal humor, echt super!
  Heel knap gedaan hoor, deze serie
  Groetjes
  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gaaf toch! En dat 500m van je huis af. Mooie serie hoor. Denk dat je wel vaker gaat posten....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Dennis

  Ik vind hem super gelukt hoor.
  Ik zou ook trots zijn en de achtergrond is juist leuk zo.
  Gr. Louisa

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hai Dennis
  Daar zou ik ook blij van worden .Wat een ogen heeft een uiltje toch . En de beweging vind ik echt heel geweldig.Grt Jeanne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hi Dennis,

  Leuke serie. Heb zelf nog nooit live een steenuil mogen aanschouwen, laat staan fotograferen. Gefeliciteerd.

  Groeten, Robert

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Dennis
  geweldige serie van die uil
  groetjes Herman,

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo Dennis,

  Wat leuk om een steenuil te zien en dat je ook nog de tijd krijgt hem te fotograferen. Op mijn pcscherm zien ze er prima uit. Goed scherp. Op de I-pad zie ik een rare pixelrand rondom de uiltjes. Heb je de achtergrond extra vervaagd?
  Leuke momenten, zeker de op een na laatste met de beweging en het scherpe oog.
  Geweldige serie.
  groeten, Gonnie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Klopt gonnie dat heb ik gedaan! Bij een aantal misschien wat teveel bij sommige fotos. Op mijn scherp zie ik het niet maar dat ligt inderdaad aan het scherm waar je op kijkt!

  Ik ga morgen heel vroeg weer een steenuiltjes rondje doen en over een tijdje kom ik met een aantal wel hele speciale fotos! Die kan ik nu nog niet plaatsen ivm de rust voor de soort(en)


  Gr. Dennis
  En bedankt voor de leuke commentaren allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen