woensdag 27 juli 2011

Dag 3 Frankrijk

Vandaag een dag met veel regen! Helaas nog niet de beloofde zon, maar goed dat weerhield mij er niet van een aantal foto's te maken natuurlijk! De eigenaar van het huis had een klein motorbootje en wou met mij gaan varen om reigers ed. te fotograferen! Dat vond ik natuurlijk helemaal geweldig! Geen "witte" en gewone reigers, maar plots zag ik een purperreiger zitten en toen we dichterbij kwamen vloog er zelfs een kwak op! Een kwak! Nou toen was ik de zilverreigers en blauwe reigers al heel gauw vergeten! (deze zaten er normaal altijd wel) Wat gaaf was dat zeg! Op een gegeven moment vlogen ze allebei een dode boom in en kon ik een paar foto's maken van een soort, waarvan ik niet had mogen dromen dat ik ze ook werkelijk zou zien!

Net nog even langs een dassenburcht gelopen om te kijken of we een das te zien kregen! Helaas nog geen das maar wel stonden we plots oog in oog met een boommarter! Hij keek verbaasd in onze zaklampen en we hebben een minuutje kunnen genieten van zijn aanwezigheid!

Als afsluiter zagen we een roofvogel slapen in een boom. Dacht eerst aan een uil, maar daarvoor had hij een te lange staart. Wel had hij een bolle kop... ik maakte een geluidje en een sperwer haalde de kop uit de schouders en keek even op! Gaaf een slapende sperwer!

Zie hier wat foto's!

6 opmerkingen:

 1. wil je me gek maken..;-) een purperreiger, daar zit ik al de hele zomer op te broeden, wat een super mooie foto zo tussen het groen.
  En de andere vogels zie ik alleen in de dierentuin, prachtig dat je dit in het wild in het eggie mag mee maken, geniet er van, ook al is het zonnetje niet even te zien.

  Groetjes Von

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo dan, een kwak! Geweldige waarneming waar je ook nog mooie beelden aan overgehouden hebt. Mooie opnames!

  grt,

  Ronald

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou wat geweldig ik heb van de week zeker vijf keer de purperreiger gezien maar helaas te schuw te ver en jij hebt hem super hoor ook je andere vogel de kwak ..dat is pas genieten ook zonder zon toch ? Grt Jeanne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als je zulke mooie vogels tegenkomt en ook nog op een fraaie manier weet vast te leggen dan is mijn vakantie al geslaagd. Vooral de Purperreiger is een super waarneming, en wat staat die er fraai op.

  Gr,

  Remco

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou Dennis,
  Jouw vakantie kan niet meer stuk, Kwak, Purperreiger, super hoor, en dan weet je daar ook nog eens prachtige beelden van te maken.
  Prettige voortzetting!
  Groet
  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tja Dennis, je bent een geluksvogel.

  Mooi vastgelegd, met name de purperreiger.

  Doe mij dat adresje maar even! Geintje.

  Groeten,
  Robert

  BeantwoordenVerwijderen