zondag 24 juli 2011

*LIVE* Blog Vakantie Zuid-Frankrijk

As we speak zit ik in een Mercure hotel, waar ze zo vriendelijk zijn om gratis Wifi aan te bieden. Hierdoor kan ik even op internet. Vandaag aan de vakantie begonnen welke de bestemming Eymeux heeft. Een dorpje aan de west-kant van het Vercors. Een gebergte tussen Grenoble en Valence. Op de eindbestemming hebben we als het goed is ook Wifi dus hopelijk kan ik jullie per dag op de hoogte houden! Lijkt mij leuk om te doen en heb ik 's avonds ook nog wat te doen :) (mocht er na vandaag radiostilte zijn op mijn blog dan is de wifi er dus niet... :) )

Dag 1

Een 8-tal uurtjes hebben we vandaag gereden en we zijn geëindigd in Besançon op circa 400km van onze eindbestemming. Het was een regenachtige rit met af en toe behoorlijke stortbuien! Maar gelukkig werd het naar mate we zuidelijker reden steeds beter. En als ik dan de eerste rode wouwen zie zweven dan wordt mijn vogelhartje erg gelukkig! Naast rode wouwen ook een 7-tal Grauwe klauwieren gezien langs 3 verschillende plekken langs de weg! Dat belooft wat! Helaas ook een dode das en een dode vos langs de weg gezien...

Ik heb een aantal soorten die ik graag zou willen zien (en daar ook gezien worden) zoals, zwarte wouw, vale gier, waterspreeuw, slangenarend, wespendief, grauwe klauwier, bijeneter, rode patrijs.

Wie weet wat ik allemaal tegenkom, maar als ik langs een aantal weilanden een aantal klauwieren zie zitten belooft dat veel goeds!

Ik houdt jullie op de hoogte!

Dag 2

Vandaag was het een mooie dag met alleen net wat regen. Vanmorgen vroeg aan de rivier gelegen en vanaf de steiger foto's gemaakt! Wat een mooi stukje is het hier! Het huis ligt aan het water en je kijkt zo op de Isére! 's ochtends zweven er een kleine tiental zwarte wouwen boven je hoofd en het ijsvogeltje zoeft regelmatig langs! De leukste bewoners van dit stuk rivier vind ik toch wel de beverratten! Wat een gave beesten! Heel actief, sociaal en niet schuw als je rustig op een steiger ligt! Ze komen gewoon tot op een paar meter kijken en knagen aan het riet!

Wij gaan zo wat eten en ik wil jullie voor nu even laten genieten van deze prachtige beesten!7 opmerkingen:

 1. Hoi Dennis,

  Dat klinkt allemaal behoorlijk benijdenswaardig. Hier regent het al 48 uur achter elkaar.

  Hele prettige vakantie gewenst en we zien de foto's wel tegemoet.

  Groeten,
  Robert

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk Dennis om jouw avonturen te kunnen volgen, maar ik had toch al wel minstens één mooie foto verwacht ;-)
  Geniet van je vakantie!
  Groet
  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En dat allemaal zonder draadje..;-) leuk om even een life verslag te lezen, je hebt een aardig lijstje mee genomen, ben benieuwd waar je mee thuis komt.

  Fijne vakantie en geniet ervan, het is hier herfst.

  Groetjes Von

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo jonge lui,

  Zo te lezen en te zien hebben jullie het nu al aardig naar de zin, hopelijk volgen er nog meer leuke foto's en verhalen.
  Ben vandaag nog even met Jos bij de kieken geweest, ze staan op uitvliegen.
  Afgelopen zaterdag zijn ze geringd, enz.

  Grt ons.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Dennis,

  Gaaf die beverratten. Vooral die derde foto vind ik erg mooi, zo met de omgeving erbij.

  Groeten,
  Robert

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie foto's van die beverratten.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Groot artikel, ik hou van foto's heel veel. Dank je. Was in de Dordogne afgelopen zomer

  BeantwoordenVerwijderen