vrijdag 15 april 2011

Tureluur...in een groene lijst..

Zoals ik al een paar keer heb verteld, hebben we "achter" ons huis een braakliggend stukje bouwterrein, welke de laatste dagen wat aan het opdrogen is. Hierdoor ontstond er een kaal stukje grond, wat mij de kans bood om eens een keer in het veld te gaan liggen voor het mooie lage standpunt. De grond was nog wel wat nat en modderig en al gauw was ik zo zwart als een varken in de modder :)

Je moet er wat voor over hebben en ook een beetje gek zijn... althans dat moesten de mensen gedacht hebben die met de hond aan het wandelen waren...

Gelukkig kwam, net voordat het te donker werd, de "vaste" tureluur nog even langs en kon ik een foto maken die ik al tijden in mijn hoofd heb! Ondanks dat hij nog wel redelijk ver weg zat toch behoorlijk goed gelukt al zeg ik het zelf!

Morgenochtend wil ik het nog eens proberen en trek ik mijn waadpak aan zodat ik ook nog warm blijf. Het voordeel van 's ochtends gaan fotograferen is hier de rust, het licht en het feit dat de vogels wat actiever worden dan 's avonds.

Ik wil nog wel even mijn frustratie uiten jegens een hondenbezitter

Dat je de hond los hebt lopen op een bouwterrein kan ik nog wel begrijpen...dat ze dan vervolgens de kieviten de stuipen op het lijf jagen is dan jammer maar daar doe je niks aan maar wat me wel heel erg stoorde was het volgende:

"Stel je voor.. ik lig daar op de grond.. kijk ik om, komt er een auto aangereden..raampje wordt opengedraaid en vervolgens wordt er een hond uit het raam geflikkerd en die rent vervolgens dwars door het gebied vlak langs mij heen achter de auto aan die gewoon doorrijd... dat is toch geen hond uitlaten of zie ik dit nu verkeerd...? als je geen tijd, zin of wat dan ook hebt om met een hond te lopen, neem er dan geen!"


Enfin hierbij de foto wat alles weer ruimschoots goedmaakte voor mij!

1 opmerking:

 1. Hoi Dennis
  Ja..Er zijn nu eenmaal veel gekken op de wereld..
  Neem dan geen hond zou ik zeggen..
  Prachtige foto...En je Tapuit (blog hiervoor) ...Een juweeltje!!!
  Gr Henk

  BeantwoordenVerwijderen