zaterdag 16 april 2011

Witgat kwam wel héél mooi zitten!

Zoals als gezegd ben ik vanmorgen vroeg weer naar het bouwterrein geweest. Dit keer met mijn waadpak aan, wat een heel stuk prettiger was dan met de gewone kleren aan!

Als je aankomt dan lopen alle vogels vaak van je af. Het is dan een kwestie van geduld voordat ze weer terug komen. Zo ook vanmorgen...

Plots hoorde ik een witgat wel erg dichtbij en voordat ik het wist zat hij vlak voor me. Héél vlak voor me in het ondiepe water! Ik kon een 10-tal foto's maken waarbij de vogel nét in beeld paste.

Tot mijn grote schrik bleek dat mij camera op de tijdsvoorkeuze stand was gaan staan in plaats van aperture-stand met een sluitertijd van 1/160... Hierdoor heeft de camera er zelf diafragma's aangehangen en dit kwam neer op een serie van f16 en een serie van f9. Die laatste foto's waren gelukkig goed belicht, scherp en hadden ook een rustige achtergrond. Wat een geluk zeg dat ze nog gelukt waren!!! En wat een K*twieltje is het af en toe!


Zie hier mijn trots!

Ik ben er heel erg blij mee!

6 opmerkingen:

 1. Prachtig, alles klopt: compositie, het lage standpunt, het zachte licht, de doortekening in de lichte partijen, de ruimte links. Top foto.
  En wat je meemaakte is natuurlijk schandalig. Wat zielig ook voor dat beestje. Wij schamen ons soms hondenbezitters te zijn als je ziet hoe alles onder de poep ligt.

  Groeten, Gonnie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Dennis
  in een woord geweldige foto.
  groetjes herman,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hier mag je zeker trots op zijn. Gelukkig is er nog iets gelukt van je serie, het zal je toch gebeuren, zit alles mee en dan een verkeerde instelling. Maar dit is genieten..

  Groetjes Von

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die is ook wel erg mooi Dennis, kun je echt trots op zijn!
  Groetjes Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je hebt dan ook alle reden om blij te zijn wat is ie mooi . Grt Jeanne

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ondanks de camerainstellingen een geslaagde opname hoor. Door het lage standpunt is de achtergrond erg mooi rustig. Het lichtis ook perfect!

  BeantwoordenVerwijderen