zondag 27 februari 2011

Buizerd: Poging 2...

Vandaag zou het slecht weer worden... dat gaf zo'n beetje elk medium aan en dus heb ik het maar voor waar aangenomen... Ik wou wel op pad, dus dan maar naar de buizerd toe!

Ze hadden gelijk! Wat een miezer weer! Bah! Gelukkig had ik gister een hele mooie natuurlijke tak gevonden die ook precies bij de heide paste... Deze met de auto opgehaald en op de juiste plek gelegd. Ik had nog een stuk haas over dus dat diende als aas. Het was niet veel dus of het echt opviel dat valt te betwijfelen...

Enfin na een kleine 4 uur begon het steeds harder te miezeren en werd ik er niet gelukkiger op! Ook was er haast geen activiteit van kraaien en dergelijke, tenminste niet zoveel als met het mooie weer van vorige week!

De buizerds wel zien vliegen en één ging er aan de andere kant van de heide in een boomtop zitten, maar niet van dit alles kwam bij het aas terecht.

Vlak voordat ik wou inpakken zag ik een klapekster voor me in een topje zitten! Gaaf! die zat hier dus ook! Helaas wel veel te ver, maar hij zou maar op "mijn" tak gaan zitten...... Nou het is in ieder geval een mooi gegeven dat terwijl je op kraaien/buizerds wacht je ook kans hebt op een klapekster.

Dus met lege handen en een van binnen natte auto terug naar huis. Ergens halverwege zag ik ineens een dode eend langs de weg! Mooi dacht ik, de eend was aangereden en dus een perfecte prooi voor volgende week!

Hieronder nog een aantal foto's van de omgeving met tak en van hoe het er ongeveer uit moet zien met een vogel erop!4 opmerkingen:

 1. Hoi Dennis,
  Ik bewonder je doorzettingsvermogen, dat wordt vast wel een keer beloond!
  groet
  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Dennis
  Wat jammer Dennis dat het weer niet is geluk misschien het slechte weer.
  Je krijgt vast nog wel een kans. Ik wens je veel sterkte.
  Groetjes Herman.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. al knap dat je toch op pad gaat, je tak heeft een mooi stekkie en ik zie er in gedachten al een mooie roofvogel op zitten. Het gaat je zeker een keer lukken. Succes, en je geduld gaat een keer beloond worden.

  Groetjes Von

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het gaat je echt een keer lukken Dennis, een mooie buizerd op je tak.
  In de loop van de week krijgen we beter weer, ik hoop dat je dan tijd hebt een nieuwe poging te wagen.
  veel succes,
  groetjes Greet

  BeantwoordenVerwijderen