woensdag 23 februari 2011

Volgende project: De Buizerd

Al tijden wil ik het proberen... maar het komt er nooit van.. De buizerd... Een algemeen voorkomende vogel hier in de buurt, maar moeilijk om hier "anders" op de foto te zetten dan de standaard plaatjes! De berichten en foto's van Edwin Kats hebben me veel inspiratie gegeven.

Zie:
Buizerds Part I
Buizerds Part II

Tijdens een rondje vorige week kwam ik een potentieel geschikt stukje heide tegen waar ik eventueel aan de slag kon met de buizerds. In onze diepvries lag nog een halve aangereden haas van een tijdje terug. Afgelopen zaterdag dus vroeg opgestaan en daar heen gereden. Het grote voordeel is dat er een doodlopende weg heen loopt waar het relatief rustig is.

Ik had bewust voor een heide gebiedje gekozen aangezien ten eerste de kleuren en setting m.i. mooier zijn, maar het denk ik ook voor de buizerds makkelijker is om een prooi te vinden.

enfin...de halve haas had ik op een kaal stukje neergelegd en vervolgens was het wachten geblazen!
Ik had voor mezelf besloten om tot een uur of 1 te blijven. Dit heb ik ook gedaan, maar helaas geen buizerd op de haas... Ik ben toen verder gereden en ben ergens anders gaan fotograferen. Hier zou ik nog wel eens terug komen, want het gebied had de potentie!

Tegen het eind van die dag was ik onbewust weer in de buurt van die plek. Ik besloot even stiekem te gaan kijken of er wellicht niet stiekem iets van de haas was gesmuld? En ja hoor toen ik aankwam vlogen er een aantal kraaien weg! Dat was in ieder geval al een teken... toen ik dichterbij kwam zag ik tot mijn grote opluchting maar liefst TWEE buizerds bij de haas!

Mijn dag kon niet meer stuk, dat ze op de eerste dag al meteen de haas gevonden hadden.
Ik ga hier gauw weer naar toe, maar ik moet dan wel eerst weer een verkeersslachtoffer tegenkomen, wat op zich niet heel zeldzaam is hier op de achteraf weggetjes.

Ik hoop jullie ooit eens een "andere" foto van een buizerd te showen!

Ohja ik moet in één keer denken aan de kraaien, die de aanwezigheid van de buizerds verraadden hadden, dat ik nog een foto wil laten zien van een roek die ik vorige week gemaakt heb!

Tot gauw!

3 opmerkingen:

 1. Hoi Dennis
  Wat een mooie site...Ik ga hem bij mijn links zetten!..De Waterral vind ik Top...Maar ook de zilverreiger met zijn prooi is natuurlijk een super moment..Misschien komen we elkaar tegen in de AWD.
  Gr Henk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. maar Edwin heeft 100 uur gezeten..hihi en jij wilt het in één ochtendje, dat is niet helemaal eerlijk...;-)
  Maar het is je nog gelukt om het in één dag toch voor elkaar te krijgen..
  Deze is ook super mooi geworden..
  Groetjs Von

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Dennis.
  mooi gedaan mooie foto.
  veel foto plezier groetjes Herman,

  BeantwoordenVerwijderen